1996-tól 2001-ig

1996. március 9-én ismét nagysikerű hangversenyt adott a Dunakanyar Fúvósegyüttes és a Nagymarosi Férfikar a József Attila Művelődési Házban megrendezett tavaszi hangversenyen.
1996. június 26-án a Szent Margit Gyermekkar meghívására Kismaroson ad hangversenyt a férfikar.
1996. július 27-én Leányfalun hangversenyezik a férfikar. Először rövidhangversenyt ad a református szeretetotthonban, majd kiállításmegnyitáson vesz részt, s később püspöki misén énekel az együttes.
1996. augusztus 17-20. Nagymaroson rendezik meg a Dunamenti Svábok Millecentenáriumi Találkozóját melyen a férfikar is szerepelt.
1996. szeptember 29. Dunakeszin a Szent Mihály napi templomi hangversenyen vett részt a kórus, mely egyben a zenei világnapi rendezvény is.

1997. április 19-én ismét nagysikerű hangversenyt ad a férfikar és a Szent Margit Gyermekkar Kismaroson.
1997. május 23-án sikeres vendégszereplés Szendehelyen.
1997. augusztus 9-16-ig szép, élményekben gazdag vendégszereplés és kirándulás Erdélyben.

Egy kórustag így emlékezett vissza:

„Számunkra talán az egyik legemlékezetesebb, legtöbbet visszaidézett külföldi szereplés az erdélyi fellépés. A kórus tagjai egy háromnapos ulmi szereplés helyett az erdélyi Zeteváralját választották. Ez nagyrészt Baranyai Péter kórustagunknak köszönhető, aki ezt megelőzően többször járt ott, és az ő elbeszélései, rábeszélése nyomán döntöttünk Zeteváralja mellett. Jól választottunk. Ott értettük meg igazán, hogy a trianoni döntés milyen helyzetbe hozta az anyaországból elszakadt magyar testvéreinket. Milyen áldozatot hoznak magyarságuk megtartásáért, mert a magyar nyelv és hagyományok ápolása ott kemény helytállást követel.
Első fellépésünk Nyikó-Malomfalván volt. Vasárnap volt, a falu búcsúját tartották, a templom előtt, a szabadtéri oltárnál. Öröm volt látni a gyönyörű magyar népviseletbe öltözött lányok és asszonyok színpompás öltözetét, és a feketébe öltözött, csizmás férfiak vonulását. A szentmise után családokhoz hívtak meg minket ünnepi ebédre. Valósággal verekedtek azért, hogy kórustagokat vendégül lássanak. Megható volt a szeretet teljes fogadtatás!
Zeteváralján a plébániához tartozó panzióban helyeztek el bennünket, ahol minden nap reggelit és vacsorát biztosítottak a számunkra, mindannyiunk nagy meglepetésére. Megmásztuk a Hargitát, ahova még korelnökünk, néhai Bidó Lajos barátunk is velünk tartott.
Megnéztük Korondon a magyar népművészet remekeit, megfürödtünk Szováton a Medve tó sós vizében, kirándultunk a Gyilkos-tóhoz, ahol több nagymarosi kirándulóval is találkoztunk. Felejthetetlen élmény volt a Békás-szorosba tett kirándulásunk, és a Szent Anna-tónál eltöltött órák tették örökre emlékezetessé az Erdélyben töltött napokat.
Székelyudvarhelyen a nagytemplomban jól sikerült hangversenyt adtunk viszonylag gyér látogatottság mellett. A történelem levegője csapott meg bennünket Segesváron, és Farkaslakán tisztelegtünk Tamási Áron síremléke előtt is.
Ezt a sok szép élményt még az sem tudta elrontani, hogy hazajövet a busz csődöt mondott, és az éjszakát egy határ közeli panzióban kellett eltöltenünk.”

1997. november 8. A 75 éves jubileumát ünneplő Váci Reménység Egyesület nagyszabású rendezvényén ad hangversenyt a férfikar.
1997. november 23-án a baptista egyház meghívására szép koncertet ad a férfikar a kosdi imaházban.

1998. május 15. A szobi Körzeti Zeneiskola alapításának 25 éves évfordulóján rendezett névadó ünnepségen vett részt az énekkar, melyet Kodály Zoltánról neveztek el. Az avatóbeszédet Béres Károly – Kodály tanítvány – mondta el.
1998. június 19. Nagymaros. A váci Harmónia Kórus és a Nagymarosi Férfikar közös hangversenyt adott a József Attila Művelődési Házban, melyen közreműködött Koncili Edit szopránékes, Cs. Nagy Tamásné, Moórné Horváth Beatrix és Patrik Judit pedig zongorán.
1998. október, Erdőbénye. Nagymaros „híres” dalosai és „borszakértői” megismerkedhettek a tokai bor készítésének rejtelmeivel, kezdve az aszúszürettel, melyben nagy erőkkel vett részt a férfikar. Persze a bor fogyasztásával sem volt gond, csak a másnapi énekléssel.

1999. június 11-12. Tata. A Szövetkezeti Énekkarok VI. Országos Dalostalálkozója volt a nyár kiemelkedő eseménye az énekkar számára.
1999. június 26-án a márianosztrai  búcsún és szentmisén vett részt az énekkar.
1999. szeptember 11-én a férfikar a szendehelyi nemzetiségi napokra látogatott el.
1999. szeptember 25. Nagysikerű koncertet adott a kórus a zebegényi templomban. Műsorán egyházi művek és hazafias dalok szerepeltek.
1999. november 13. Nagymaros Művelődési Ház. A baráti kapcsolatok ápolása jegyével rendezett kórustalálkozót a férfikar, amikor ismét meghívta a Szent Margit Gyermekkart és a váci Harmónia Kórust egy közös koncertre.

2000. január 17. Az első énekpróba. A kórus létszáma 36 fő.
2000. március 15-én jubileumi zászlóavató ünnepségen énekelt a kórus.
2000. május 7. Nagymarosi Képzőművészek kiállítás megnyitóján szerepelt az énekkar.
2000. május 28. A férfikar kórustalálkozót rendez a nagymarosi római katolikus templomban. Találkozó résztvevői voltak: Vácról a Szent Cecília Kórus, Kismarosról a Szent Margit Gyermekkar, és természetesen a házigazdák.
2000. június 11. Közös szereplés a Stájerországból érkezett vendég együttesel.
2000. augusztus 20. Brusznyai Margit a 20-i ünnepség keretében kapta meg a Nagymaros Város Díszpolgára kitüntető címet és oklevelet.
2000. szeptember 9. Szokolyán a sportpályán települések közötti baráti vetélkedés keretében szerepelt a férfikar.
2000. október 1. Szereplés az Idősek Világnapja  rendezvény keretében a Művelődési Házban.
2000. október 28-29. Komáromi vendégszereplés. A révkomáromi Concordia Kórus meghívására adott két koncertet a kórus. Egyiket Komáromban a Klapka téren, majd a Szent András Templomban. A másikat Gútán a római katolikus templomban. Ez útóbbi számunkra sokat jelentett, mert olyan megható volt a magyar hívek szeretete és a kórus fogadtatása.
2000. november 25-én a karitász-bálon léptünk fel.

Created by EasyDesign®